Moringa Olejodajna, czy też drzewo chrzanowe, występujące na terenie Indii, Afryki, Azji południowo-wschodniej. Osiąga wysokość do 10m i charakteryzuje się 1-2 cm jasnozielonymi, zaokrąglonymi na wierzchołku listkami.
Moringa olejodajna jest źródłem białka i błonnika pokarmowego.
Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i utrzymania prawidłowego stanu kości.
Kraj pochodzenia – Indie.
Składniki: Ekologiczny mielony liść moringi olejodajnej (Moringa oleifera) 100%.
Wartość odżywcza |
w 100g |
RWS* |
Wartość energetyczna |
1147kJ/274kcal |
14% |
Tłuszcz |
5g |
7% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0g |
0% |
Węglowodany |
19g |
7% |
w tym cukry |
<0,1g |
0% |
Błonnik |
31g |
- |
Białko |
23g |
46% |
Sól |
0,3g |
5% |
Witamina A |
15620µg |
1952% |
Witamina E |
20mg | 166% |
Witamina K |
1600µg | 2133% |
Tiamina (Witamina B1) |
0,17mg | 15% |
Ryboflawina (Witamina B2) |
0,89mg | 63% |
Witamina B6 |
0,61mg | 43% |
Wapń |
2380mg | 297% |
Magnez |
718mg | 191% |
Żelazo |
65,5mg | 468% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.
Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę (3g) produktu wymieszać z 200 ml wody, soku lub dodawać jako składnik sałatek oraz innych potraw.
Sugerowana dzienna porcja do spożycia w ciągu dnia 1-2 łyżeczki.
200g
1 opakowanie = 14 porcji (łyżeczek)
Informacja alergiczna :
Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości (uczulenia) na jakikolwiek składnik preparatu