Ashwagandha, zwana innaczej żeń-szeniem indyjskim to roślina o bardzo długiej tradycji stosowana m.in. w medycynie ajurwedyjskiej. Obecnie zdobywa coraz większą popularność w Europie. Jest to niski krzew osiągający ok.150cm wysokości z żółtymi kwiatami i czerwonymi jagodami, natomiast bardzo ceniony i wykorzystywany jest jego korzeń.
Ashwagandha (Withania somnifera) ma właściwości adaptogenne, pomaga w utrzymaniu zdrowia skóry i optymalnego uczucia energii, wspomaga witalność i odporność organizmu.
Kraj pochodzenia – Indie.
Składniki: Ekologiczny mielony korzeń ashwagandhy (Withania somnifera) 100%.
Wartość odżywcza |
w 100g |
RWS* |
Wartość energetyczna |
1153kJ/275kcal |
14% |
Tłuszcz |
0,4g |
1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0g |
0% |
Węglowodany |
46g |
18% |
w tym cukry |
11g |
12% |
Błonnik |
33g |
- |
Białko |
5g |
10% |
Sól |
0,4g |
7% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej.
Sposób przygotowania: 1 łyżeczkę (3g) produktu wymieszać z 200 ml wody, soku, jogurtu lub dodawać jako składnik sałatek, koktajli, deserów.
Sugerowana dzienna porcja do spożycia w ciągu dnia 1-2 łyżeczki.
200g
1 opakowanie = 66 porcji (łyżeczek)
Informacja alergiczna :
Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości (uczulenia) na jakikolwiek składnik preparatu